میزبانی وب مفهومی است که وقتی می خواهید وب سایتتان بر روی اینترنت برای همه قابل دیدن باشد به آن نیاز دارید. به زبان ساده ، وب سایت شما باید روی یک سرور میزبان قرار گیرد. یک راهش این است که کامپیوتر خودتان را به صورت یک سرور راه اندازی کنید ، اما اگر قصدتان جلب ترافیک یا "بازدید کننده" زیاد برای سایت تان است ، این کار زیاد عاقلانه به نظر نمی رسد. به چند دلیل:
اولا این که وب سایت شما در اینترنت در دسترس باشد لازم است کامپیوتر تان همیشه روشن و به اینترنت متصل باشد ، به محض خاموش شدن کامپیوتر دیگر کسی امکان مشاهده سایت شما را ندارد.
ثانیا اگر با نرم افزار های راه اندازی سرور آشنا نباشید ، این کار می تواند پیچیده باشد. در نتیجه اصلاح اشکالات و خرابی های احتمالی سرور تان - اصطلاحا downtime ها - وقت و انرژی زیادی می خواهد.
ثالثا سرعت اتصال منزل یا دفتر کارتان به اینترنت به احتمال زیاد برای میزبانی سایت تان کافی نیست ، مخصوصا اگر تعداد بینندگان سایت شما زیاد باشد. در بهترین حالت شما از طریق یک مودم کابلی ، یا شاید یک ارتباطT-1 (که در مورد دفاتر کار کوچک بسیار نادر است) به اینترنت متصل شده اید. ]که هر دو ناکافی اند[
به همین دلایل تمام شرکت ها ، ارگان ها و حتی افراد شخصی که نیاز به وب سایت دارند برای میزبانی سایت شان به سراغ شرکت های ارائه دهنده خدمات میزبانی می روند. در چنین شرکت هایی سرور های آنها غالباً در خارج از ایران و در معروف ترین و مجهزترینDatacenterهای دنیا قرار دارد جایی که به صورت ۲۴ ساعته برق به سرور ها متصل است و اینترنت قطعی ندارد و برای مواقع اضطراری تمهیداتی اندیشیده شده است. در اکثر موارد ، یک سرور میزبان وب فضایHard خود را به فضاهای کوچک تری تقسیم کرده و آن را با هزینه کمتر در اختیار افراد مختلف قرار می دهد در این حالت از چندین سایت تا چند صد سایت از سرور میزبان به صورت مشترک استفاده می کنند. برای سایت های مهم یا با حجم اطلاعات بالا ، سرورهای اختصاصی از نظر امنیتی و پایداری سرویس ها به هیچ وجه قابل مقایسه با سرور های مشترک نیستند. هر سرویس عمومی و اضافی نصب شده روی سرورهای مشترک و هر سایت دیگر روی آن سرور می تواند یک کانال ورودی برای هکرها باشد. همچنین حجم و انبوه درخواست ها روی سرور پایداری و سرعت آن را قطعاً کاهش خواهد داد. از طرف دیگر این نکته که سرورهای میزبان شما در چه مرکز داده ای و در کدام کشور واقع شده و فراهم شدن شرایط امکانات این مرکز داده از نظر پهنای باند ، امکانات امنیتی ، استحکام بنای فیزیکی ، پیش بینی شرایط بحرانی مانند قطعی برق ، آتش سوزی ، زلزله و... تا چه میزان است از شاخص های مهمی برای تصمیم گیری جهت انتخاب یک سرویس دهنده خدمات میزبانی وب است.
وقتی که یک اکانت میزبانی وب از هاست مورد نظر خود خریداری می کنید ، به بخشی از یکی از سرور های هاست دسترسی پیدا خواهید کرد. شما یک نام کاربری و یک رمز دریافت کرده که با کمک آن می توانید به اکانت میزبانی خود متصل شوید. وقتی اتصال برقرار شد شما فایل هایتان را به سرور هاست آپ لود می کنید و ... وب سایت شما به همین سادگی برای میلیون ها بازدید کننده قابل دسترسی است!
بسته های پیشنهادی هاست را که به سایت شما اختصاص داده می شود پلان می گویند. هر پلان مشخصات و امکانات خاصی همچون میزان پهنای باند ، تعداد مجاز بانک های اطلاعاتی ، تعداد ایمیل ، تعداد دامنه های اضافه و… را در خود جای داده است.
دامنه ، نامی است که شما برای سایت خود انتخاب می کنید و هاستینگ ، فضایی است که به این نام نسبت می دهید تا بتوانید اطلاعات و صفحات وب و فایل های خودتان را در آن فضا قرار دهید. ضمنا ایمیل های شما نیز از این فضا استفاده می کنند.
تمام میزبانان وب(Web Hosting) خدمات مشابهی ارائه می کنند. یک شخص یا یک شرکت ، صفحات وب خود را بر روی سرویس دهنده(server) میزبان قرار می دهد و تمام مردم جهان از طریق مرورگر خود آن صفحات را می بینند. ولی متاسفانه این کل قضیه نیست. کیفیت و کارائی یک سایت وب به پهنای باند ، امکانات سرویس دهنده و ساختار فنی شرکت میزبان بستگی دارد. میزبانی به شکل های مختلفی ارائه می گردد. میزبانی اشتراکی (Shared Hosting)، میزبانی اختصاصی(Dedicated Hosting) و اشتراک جا برای سرویس دهنده (CoLocation)، بعلاوه هزاران پارامتر دیگر برای هر روش.
قابلیت اطمینان
هنگام انتخاب میزبان وب ، باید به اندازه ، سرعت ، تنوع ارتباط اینترنت ، سخت افزار و نرم افزار مورد استفاده میزبان توجه کنید. قابلیت اطمینان بسیار مهم است. آیا زمان بالا بودن(UpTime) سرویس دهنده از زمان پایین بودن(DownTime) آن بیشتر است ؟ همچنین زمان پاسخگوئی میزبان نیز بسیار مهم است. کیفیت و استاندارد منبع انرژی اضطراری و همچنین امنیت سرویس دهنده حائز اهمیت است. اما یکی از مهمترین پارامتر های لازم که در زمان انخاب میزبان در نظر می گیرید ، کیفیت و سطح خدمات مشتری است.
پشتیبانی از تمام پسوند ها
قبل از خرید هاست و پنل موردنظر باید توجه داشت که آیا سرویس دهنده ی موردنظر تمامی پسوند ها را ساپورت می کند یا خیر. مثلا بعضی از سرویس دهنده ها از پسوندir پشتیبانی نمی کنند.
خدمات مشتری
ارائه ۲۴ ساعته خدمات مشتری شعار بیهوده ای است مگر اینکه افرادی که به تماسها پاسخ می دهند ، در زمینه رایانه ، حرفه ای باشند. سطح فنی مسئول پاسخگوئی ساعت ۴ صبح چقدر است ؟ چطور به مهندس فنی در زمانهای غیر کاری می توان دسترسی داشت ؟ آیا مهندس کشیک از طریق سیستمPager از اشکال سیستم خبردار می شود ؟ این موارد در سایت های کوچک اهمیت زیادی نخواهد داشت ولی در سایت های بزرگ و حجیم مهم و حیاتی است.
زمان پاسخگوئی
قبل از عقد قرارداد با شرکت میزبان ، برای بخش مشتریان آنها یک ایمیل ارسال نموده و اگر کمتر از ۲ ساعت جواب ایمیل را دریافت نمودید ، آنگاه اقدام کنید. با ارسال یک ایمیل به بخش پشتیبانی ، چه مدت زمانی طول می کشد تا جواب ایمیل را دریافت کنید؟ جواب آنها چقدر مفید و قابل استفاده است ؟ اگر یک شرکت میزبان در سایت خود بخش سوالهای متداول(FAQ) کاملی داشته باشد ، باید به سوال شما سریعتر جواب دهد چون تیم آنها درگیر پاسخگوئی به ۵۰۰ مشتری برای مسائل ساده مثل کپی سایت شان در اینترنت(Upload) نمی شوند.
زمان مطمئن بالا بودن سرویس دهنده
یکی از مهمترین پارامترها وجود چند منبع اینترنت برای شرکت میزبان است. برای اینکه حداکثر زمان بالا بودن سرویس دهنده ها بدست آید ، باید چند ارتباط بین المللی اینترنت وجود داشته باشد. به این ترتیب ، وقتی یکی از ارتباط ها قطع شود ، حداقل یک ارتباط دیگر وجود دارد که سرویس دهنده به کار خود ادامه دهد و سایت شما بالا بماند.برخی شرکتهای میزبان ادعا می کنند که پهنای باند نامحدود دارند. این قضیه کاملا غیر واقعی است چون هیچکس چنین پهنای باندی نمی تواند داشته باشد. اگر سایت شما ترافیک بسیار بالائی داشته باشد ، شرکت میزبان یا پول بیشتری طلب خواهد کرد یا سایت شما را متوقف خواهد نمود.
چیدمان سازمان شرکت میزبان
چه سخت افزاری استفاده شده است ؟ چه سیستم عامل و وب سروری در حال کار است ؟ ساختار شبکه داخلی چگونه است ؟ پس از بدست آوردن این اطلاعات از شرکت های میزبان مختلف ، می توانید شرکت های ضعیف را از لیست انتخابی خود حذف کنید.ساختار فیزیکی ارتباط با اینترنت و ارتباط سرویس دهنده ها با شبکه چگونه است ؟ مسیریاب ها(Router) چه ساختاری دارند ؟ آیا تعداد آنها متعدد و دارای پشتیبان هستند ؟ در چه حجمی از فعالیت ، ارتقاء سخت افزار انجام خواهد شد ؟ آیا از سخت افزار های استاندارد بازار استفاده شده است ؟ این پارامتر ها بسیار مهم هستند مخصوصا زمانی که اطلاعات حیاتی تجارت و شرکت شما در آنجا میزبانی بشود.هرگاه بازدید کننده ای سایت شما را مشاهده می کند ، اطلاعات و تصاویر از طریق ارتباط اینترنت به سمت کاربر ارسال می شود و در رایانه او ذخیره می گردد. این ارتباط اینترنت ، محدود است و ممکن است در اثر ترافیک بالا ، کند شود. ۹۹ درصد سایت های اینترنتی ترافیک حدود یک تا دو گیگابایت ایجاد می کنند.
قابلیت اطمینان شرکت میزبان
این پارامتر بسیار حیاتی است. خرابی سرویس دهنده ها یک واقعیت زندگی است. همه پیام“…Server not responding” را بارها دیده اند. شرکت میزبانی که خرابی سرویس دهنده ها را پذیرا باشد ، پذیرای شکست است. یک شرکت مسئول باید بداند که خرابی سرویس دهنده ها جزئی از عملیات روزانه تجارت آنها است و باید با این مسئله خیلی باز برخورد کنند. سایت شما باید در ۹۸ درصد زمانها قابل دسترس باشد.
محافظت در مقابل قطع برق
آیا شرکت میزبان به باطری یا ژنراتور مجهز است ؟ اگر به باطری متکی هستند ، در چه فاصله زمانی باطری ها شروع به کار می کنند ؟ اگر سویچ درست اتفاق نیافتد ، سایت شما تا بالا آمدن سرور ها ، قابل دسترس نخواهد بود.
حفاظت در مقابل بلایای طبیعی
ممکن است برای یک شخص فنی زیاد مهم نباشد ولی یک تاجر حتما در مورد مقاومت محل نگه داری سرویس دهنده های شرکت میزبان در مقابل سیل ، زلزله و سایر عوامل طبیعی سوال خواهد کرد.
میزان امنیت سرویس دهنده ها
این پارامتر هم خیلی مهم است. سیاست ها و تنظیمات امنیتی شرکت چگونه است ؟ آیا دیوار آتش (FireWall) در شبکه وجود دارد ؟ آیا متخصص امنیت در تیم آنها وجود دارد ؟ میزبانانی که این امکانات را ندارند در مقابل خراب کاران (Hacker) آسیب پذیر خواهند بود.
میزان فضا را متناسب با حجم سایت ( فایلها ، بانک اطلاعاتی و ... ) انتخاب نمائید ، در صورتی که سایت شما بازدید کننده های زیادی دارد یا در آینده ترافیک بالایی خواهد داشت به پهنای باند ( Bandwidth) اختصاص یافته توجه نمائید ، به Resourceهای اختصاص یافته به Hosting Planمورد نظرتان برحسب نوع طراحی و برنامه نویسی سایت خود توجه نمائید و زبان های برنامه نویسی که در سایت خود استفاده نموده اید در Hosting Planمورد نظرتان پشتیبانی شود ، سازگاری سایت با سیستم عامل سرویس Hostingمورد نظرتان و ...
بله ، هر یک از امکانات موجود در Hostingهای مختلف را می توانید به صورت جداگانه تهیه و به سرویس مورد نظر خود اضافه نمائید. فهرست این امکانات را می توانید در تعرفه امکانات مازاد Web Hostingانتخابی خود مشاهده نمائید.
با توجه به حجم داده و اطلاعات موجود در سایت تان هر زمان که احساس کنید به فضای بیشتری نیاز دارید امکان افزایش فضا موجود می باشد. به عنوان مثال با افزایش میزان حجم تصاویر یا اسناد و یا هر نوع داده آپلود شده در هاست می توانید فضای اختصاص داده شده به وب سایت خود را با درخواست از سرویس دهنده هاست ارتقاء دهید . در اینصورت باید نسبت به پرداخت مابه التفاوت آن اقدام نمایید .
کنترل پنل هاست در واقع یک نرم افزار مدیریت قابلیت های هاست می باشد که به دارنده هاست امکان دسترسی و مدیریت تمامی امکانات هاست خودش را در محیط امن ، می دهد.برخی از این قابلیت ها شامل : امکان ارسال فایل ، مدیریت ایمیل ها ، طراحی و تغییر صفحات وب و نصب نرم افزارهای تحت وب می شود.
جهت دسترسی به کنترل پنل هاست لینوکس از 2 زوش زیر استفاده کنید:
بعد از اینکه سایت طراحی شد ، شما نیازمند آن هستید که فایل های خود را با استفاده از FTP برروی سرور آپلود کنید.مراحلی که باید انجام دهید بدین شکل می باشد:
در نظر داشته باشید که شما نمی توانید در هر جایی فایل های خود را آپلود کنید ، اگر شما می خواهید که فایل های آپلود شده سایت شما نمایش داده شود باید آنها را حتما در فولدری با نام wwwroot و یا www و یا webroot آپلود کنید.
کلیه اطلاعات شما FTP شامل Username و Passwordآن به هنگام سفارش به ایمیل تان ارسال می گردد .در صورت فراموشی این اطلاعات می بایست درخواست خود را از طریق مرکز پشتیبانی و ارسال درخواست به بخش میزبانی وب اعلام نمایید.
برای انتقال فایل ها از کامپیوتر بر روی سرویس دهنده ، حداقل به یک FTP Account برای برقراری ارتباط نیاز دارید . در صورتی که اپراتورهای سایت شما بیش از یک نفر باشند می توانید برای هر کدام یک FTP Account مستقل ایجاد و اجازه دسترسی آنها را به دایرکتوری ها یا فایها با قابلیت خواندنی ، نوشتنی و ... تعیین نمائید.
مقدار اطلاعاتی که از سایت شما رد و بدل می شود پهنای باند نامیده می شود. به عنوان مثال اگر در صفحه اصلی شما 4 عکس قرار داشته باشد که حجم هر کدام از آن عکسها 10 کیلوبایت باشد و همچنین خود صفحه 5 کیلوبایت حجم داشته باشد ، زمانی که یک کاربر به سایت شما مراجعه میکند 45 کیلوبایت از پهنای باند شما را استفاده کرده است.
فضای وب ، در اصل فضای تخصیص داده شده به هر سایت درون هارد یک سرور در اینترنت است. شما میتوانید فایل ها ، عکس ها و یا هر داده ی مورد علاقه خود را درون این فضا قرار دهید. این فضا مانند همان فضای هارد کامپیوتر شخصی شما می باشد با این تفاوت که این هارد در اینترنت قرار دارد و همیشه و در تمام طول روز و از تمامی نقاط جهان قابل دسترسی است.
این موضوع به عوامل و فاکتورهای متفاوتی بستگی دارد. از آنجایی که مقدار پهنای باند و فضای وب تاثیر مستقیم در تعیین قیمت های هاستینگ دارد این موضوع نیاز به تحمل بیشتری دارد که شما بتوانید بصورت تخمینی مقدار فضا و پهنای باند را مشخص کنید.
مقدار فضا بستگی به طراحی سایت شما دارد. شما می بایست حجم تمامی فایل هایی که سایت شما در بر گرفته است را محاسبه کنید البته همیشه در نظر گرفتن مقداری فضا بیشتر از فضایی که نیاز دارید برای احتمالات لازم است. اگر سایت شما بصورت داینامیک است و از بانک اطلاعاتی استفاده می کنید و هر روز مقدار آن تغییر می کند ، راه دقیقی برای محاسبه فضا وجود ندارد شما باید ابتدا فضایی که فایل های شما اشغال کرده اند را محاسبه کنید و با توجه به فعالیت سایت خود و تعداد بازدید کننده سایت فضایی بیشتر از فضای محاسبه شده (جهت بانک های اطلاعاتی) در نظر بگیرید.
برای محاسبه کردن پهنای باند مورد نظر چند فرمول وجود دارد. اگر شما در سایت خود بخشی برای دانلود فایل و یا برنامه های مختلف در نظر نگرفته اید فرمولی که می توان مقدار پهنای باند لازم را محاسبه کرد به شکل زیر است :
میانگین تعداد افراد بازدید کننده در روز * میانگین تعداد بازدید صفحات در روز * میانگین حجم هر صفحه * 31 اگر در سایت خود بخشی را برای دانلود فایل و برنامه های گوناگون در نظر گرفته اید می بایست از فرمول زیر استفاده کنید:
](میانگین تعداد افراد بازدید کننده در روز * میانگین تعداد بازدید صفحات در روز * میانگین حجم هر صفحه) + ( میانگین تعداد دانلود روزانه * میانگین حجم فایلهای برای دانلود)] * 31
البته این موضوع را یاد آور می شویم کلا محاسبه فضا و پهنای باند قاعده خاصی ندارد و عملا با تجربه و گذشت زمان و استفاده از سایت می توان آنرا مشخص کرد.
تفاوت این دو سرویس در سیستم عامل آنها می باشد که برروی سرور نصب شده اند. سرور لینوکس دارای سیستم عامل لینوکس و وب سرور آپاچی می باشد. سرورهای لینوکس بخوبی از برنامه های PHP و PERL پشتیبانی می کنند. در حالیکه سرویس های ویندوز دارای سیستم عامل ویندوز می باشند که وب سرور آنهاIIS می باشد. سرور ویندوز برای کاربرانی که از برنامه های ASP و یا .NET و بانک اطلاعاتی MSSQL استفاده می کنند ، کاربرد های فراوانی دارد.
بطور کلی سرور های لینوکس با ثبات ترند و در صورتیکه شما در سایت خود از زبان ASP.NET استفاده نمی کنید ، توصیه می شود هاستینگ خود را لینوکس انتخاب کنید.
آیا برای استفاده از هاست لینوکس ، باید لینوکس را روی کامپیوتر شخصی خود داشت؟
عده ای تصور می کنند که برای استفاده از سرور لینوکس باید برروی کامپیوتر شخصی خود سیستم عامل لینوکس نصب کنند. این فرضیه 100% اشتباه است و کاربران با هر سیستم عاملی می توانند به سادگی از خدمات هاست سرور های لینوکس استفاده کنند.
در صورتیکه از سرویس میزبانی وب ( هاست ) مبتنی بر Redhat Linux 9 استفاده می کنید ، صفحه اصلی سایت شما باید یکی از این اسامی را داشته باشد: index.htm و یا index.php . در این سرویس تنها از این 2 نام برای مشخص کردن صفحه اصلی خود می توانید استفاده کنید و امکان تغییر آن وجود ندارد.
در صورتی که درخواست کنترل پنل میزبانی را داده باشید این امکان در اختیار شما قرار دارد تا نسخه پشتیبان از تمامی بخشهای سایت خود ( پایگاه داده ، فایل ها و فولدر ها ، پست های الکترونیکی و... ) تهیه نمایید.
تهیه نسخه های پشتیبان در لینوکس به دو طریق دستی و مکانیزه صورت میگیرد.روش اول (دستی(در 3 مرحله انجام میشود: روزانه ، هفتگی و ماهیانه
روزانه: نسخه پشتیبان هر سرور در هر 24 ساعت یکمرتبه بر روی همان سرور تهیه میشود.
هفتگی: نسخه پشتیبان تمامی سرور ها به سرور پشتیبان(Backup Server) در شبکهVPN منتقل و ذخیره میشود؛ سپس یک کپی از آن بصورت متقارن به مرکز داده دوم منتقل میشود. در واقع هر دو مرکز حکم پشتیبان یکدیگر را دارند. بدین ترتیب نسخه پشتیبان اصلی در دو منطقه متفاوت جغرافیایی نگهداری میشود که معادل 100% تضمین در بازگرداندن اطلاعات از دست رفته میباشد.
ماهیانه: تهیهMirror Backup یکی از ویژگیهای منحصر بفرد لینوکس میباشد که با حضور پرسنل در مرکز داده در هر ماه یکمرتبه انجام میشود. لینوکس بر روی هر یک از سرور ها علاوه بر قرار دادن دو دیسک سخت همزمان(Online Mirror) که بصورت ترکیبRAID میباشند یک دیسک سخت سوم را نیز که ظرفیتی معادل دیسک اول در خود دارد بعنوانMirror Backup در نظر میگیرد. دیسک سخت سوم در هر ماه بصورت دستی جایگزین دیسک دوم میشود T، دیسک دوم بعنوان دیسک معادل(Mirror Backup) ازNetwork بطور کامل جدا میشود. بدین ترتیب درصورت بروز هرگونه اشکال احتمالی در شبکه از جمله حمله wormها و ویروسها و یا مشکلاتی از قبیلCrash یا معیوب شدن هر دو دیسک اصلی ، دیسکMirror بلافاصله جایگزین خواهد شد.
روش دوم (مکانیزه)
تهیه نسخه پشتیبان بصورت مکانیزه که توسط خود کاربران انجام میشود ، جزو یکی از تسهیلات و خدمات ویژه لینوکس به شمار میرود که امکان استفاده از آن برای تمامی کاربران (مشترکین و غیرمشترکین) بصورت رایگان میسر میباشد.
با استفاده از این سرویس هر کاربر میتواند با وارد کردن شناسه کاربری و کلمه عبور FTPسایت خود بدون محدودیت اینکه وب سایت او توسط لینوکس میزبانی شده یا خیر ، از وب سایت خود بصورت رایگان نسخه پشتیبان (Backup) تهیه نموده و در هر زمان نسبت به بازیابی نسخه پشتیبان وب سایت خود اقدام نماید.
آمار و وضعیت سایت از نظر ترافیک ، بازدید کننده ها و مشخصات آنها وضعیت کاربرانOnline در سایت ، صفحات بازدید شده ، مدت زمان بازدید هر صفحه و... که این آمار بصورت ساعتی ، روزانه ، ماهیانه و سالانه گزارش داده می شود.
خیر ، امکان چک کردن Email ها از طریق سایت خودتان وجود دارد. بعد از فعال شدنHost درخواستی شما ، آدرس Http://www.yourdomain.com:2095 را در قسمت آدرس مرورگر اینترنت خود وارد کنید و با وارد کردن E-Mail Name وPassword می توانید ایمیل تان را چک کنید.
هر دو را برابر با اسم سایت خود بدون هیچ پیشوندی قرار دهید ، مثال:
پاسخگویی اتوماتیک بهEmail های دریافتی ، شما می توانید یک متن را ذخیره نمائید تا هر گاه به شما Email ارسال می شود بلافاصله آن متن به عنوان پاسخ موقت به فرستنده ارسال شود.
در صورتی که Email دیگری مانند yahoo , hotmail دارید می توانید Emailهای دریافتی خود را بصورت اتوماتیک به آن ارجاع (Forward) نمائید.
انتقال دامنه به معنی تغییر محل نگهداری دامنه شما می باشد اما انتقال هاست به معنی تغییر سرویس دهنده دامنه شماست.
فقط کافیستNS های Domain خود را به NS های سرویس دهنده (Host) جدید تغییر دهید.در صورتی که می خواهید کلیه فایل ها و ایمیل ها و تنظیمات هم انتقال پیدا کند در سرور های لینوکس پس از گرفتن Full backup باید لینک را در اختیار شرکت میزبان مقصد قرار دهید. مابقی کار از طریق متخصصان شرکت مربوطه انجام خواهد شد.
مراحل آموزش CuteFTP به شرح زیر است:
شما باید آدرس FTP سایت خود و نام کاربری و رمز عور آن را در اختیار داشته باشد.
Login کردن در CuteFTP:
روی کلیک کنید تا منویی برای شما باز شود که شامل این گزینه ها است:
Host: در این گزینه شما باید آدرس FTP خود را وارد نمایید.
Username: شما در این گزینه نام کاربری را وارد کنید.
Password: شما در این گزینه رمز عبور را وارد کنید.
Port: دراین گزینه پورت FTP خود را وارد نمایید که پورت پیش فرض آن 21 می باشد و در بیشتر FTP ها شما نیازی به تغییر پورت پیش فرض ندارید.
روی کلیک کنید تا صفحه محیط FTP شما در سمت راست باز شود وچند ثانیه مراحل ورود طول می کشد و وقتی مراحل ورود باموفقیت انجام شد فایلها وپوشه های داخل FTP سایت شما را در این صفحه برای شما نمایش می دهد.
و چند ثانیه مراحل ورود طول می کشد و وقتی مراحل ورود باموفقیت انجام شد فایلها و پوشه های داخل FTP سایت شما را در این صفحه برای شما نمایش می دهد.
اقدامات قابل انجام در محیط Cute Ftp :
UPload فایل ها : شما برای کپی کردن فایلها به FTP سایت خود از چند روش می توانید استفاده کنید که عبارتند از:
Copyفایلها و پوشه ها و Past آن در صفحه FTP باز شده که در تصویر فوق قابل مشاهده است.
Drag and Drog: یعنی کشدن فایل ها وپوشه ها و رها کردن آنها در صفحه FTP باز شده.
انتخاب یک فایل در منوی سمت چپ که عکس آن در پایین است و دبل کلیک چپ بر روی آن یا انتخاب گروهی از فایل ها و Drag and Drog آنها در صفحه FTP باز شده.
تغییر نام فایل ها وپوشه ها:
در صفحه FTP باز شده شما می توانید بر روی اسم یک فایل یا پوشه کلیک راست کرده و گزینه Rename را انتخاب کنید تا اسم فایل یا پوشه در حالتی قرار گیرد که بتوانید اسم آن فایل یا پوشه را تغییر نام دهید.
در صفحه FTP باز شده شما می توانید روی اسم فایل یا پوشه یک بار کلیک کنید تا اسم فایل یا پوشه در حالتی قرار گیرد که اسم آن فایل یا پوشه را تغییر نام دهید.
باز کردن فایل ها :
اگر روی اسم یک فایل کلیک راست کنید وروی گزینه View کلیک کنید می توانید در صورت متنی بودن فایل ، محتوای فایل مورد نظر را ببینید در غیر این صورت روی فایل Upload شده درFTP سایت دبل کلیک کنید تا آن فایل از FTP سایت شما Download شود ودر پوشه ای که در سمت چپ باز است قرار گیرد و شما برای باز کردن فایل باید در کامپیوتر خود آن را اجرا کنید.
حذف فایل یا پوشه:
شما برای حذف فایل یا پوشه در CuteFTP از چند روش می توانید استفاده کنید که عبارتند از:
در صفحه FTP باز شده شما می توانید بر روی اسم یک فایل یا پوشه کیک راست کرده و گزینه Delete را انتخاب کنید.
در صفحه FTP باز شده شما می توانید بر روی اسم یک فایل یا پوشه کیک کرده دکمه Delete کیبورد را بزنید.
ساخت پوشه :
شما برای ساخت پوشه در CuteFTP از چند روش می توانید استفاده کنید که عبارتند از:
روی اسم یک فایل یا پوشه کلیک راست کنید و روی گزینه New Folder کلیک کنید که برای شما منویی باز می شود وشما می توانید نام پوشه را در آن بنویسید و سپس روی دکمه OK کلیک کنید.
روی کلیک کنید که برای شما منویی باز می شود وشما می توانید نام پوشه را در آن بنویسید وسپس روی دکمه OK کلیک کنید.
نکته : اگر می خواهید در صفحه FTP باز شده به پوشه قبل برگردید می توانید روی کلیک کنید.
توجه فرمایید که اطلاعات اتصال شما به هاست تان همان اطلاعات یوزر و پسورد سی پنل شماست در واقع
Host: www.yourdomain.com
Username: Username
Password: Password
اطلاعات اتصال خود را در بخش فوقانی نرم افزار مانند عکس زیر تایپ کنیدو QuickConnect را کلیک می کنیم. سپس عکس زیر نمایانگر مرحله اتصال است.
اتصال با موفقیت انجام شد و شما هم اکنون در روت اصلی هاست هستید برای مشاهده فایل ها و پوشه های خود در سی پنل باید وارد پوشه Public_html شویم برای انتقال فایل از کامپیوتر به هاست نیز کافی است از درایو های مشخص شده در همین نرم افزار فایل مورد نظر را کشیده و به داخل هاست انتقال دهیم.
بخش درایو در سمت چپ و هاست در سمت راست است کافی است مثلا فایل زیپ خود را در درایو Fیا Dانتخاب و با پایین نگاه داشتن کلیک چپ ان را به سمت پنجره هاست بکشیم سپس انتقال انجام می گیرد .از مزایای " اف تی پی " اینست که در هنگام آپلود چنانچه اینترنت شما قطع شود با فایل زیلا می توانید پس از رفع مشکل آپلود را از ادامه آن آغاز کنید.
چند سالی است بسیاری از سازمانهای دولتی و نهاد های حکومتی نسبت به انتقال میزبانی وب خود به داخل کشور تمایل نشان می دهند و از این رو شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ اقدام به راه اندازی سرور های هاستینگ در داخل کشور نموده اند . تعرفه پلان های هاست بر روی سرور خارج از کشور بسیار پایینتر از تعرفه سرور ایران می باشد و دلیل این امر هزینه بالای دیتا و سخت افزار می باشد . یکی از محاسن هاست ایران ، سرعت بالاتر و محسوس میزبانی وب ایران در کشور است و علت سرعت بالای سایت ها و پورتال ها این است که کاربران سایتها و پورتال ها از سرویس اینترنت داخل کشور استفاده می کنند ، و این امر تا حد زیادی سرعت را بطور مجازی افزایش می دهد . به همین جهت اگر با افزایش کاربران داخلی بر روی سایت خود مواجه شده اید ، انتقال هاست و بستر سایت شما به هاست ایرانی یک راه حل مناسبت خواهد بود.
نمودار تقاضای میزبانی در داخل ایران در سالهای اخیر توسط کاربران ایرانی یک نمودار سعودی بوده و از دلایل آن می توان قوانین جاری کشور ، بستر اینترنت کشور ، و برخی دلایل اجتماعی یا سیاسی و گاها اقتصادی ... را می توان نام برد. ویژگیهای هاست ایران و هاست خارجی موجب شده تا هر یک مزایایی را نسبت به دیگری کسب کند و مسلما وجود خدمات متفاوت متناسب با سلیقه و نیاز کاربران هاستینگ یک حسن برای کاربران محسوب می شود .
ویژگی های سرویس های هاست داخل ایران:
عدم امکان تحریم: به دلیل میزبانی سایت ها در داخل کشور امکان قطع دسترسی به دلیل تحریم توسط شرکت های ارائه دهنده خدمات خارجی موثر نیست . البته نرم افزار ها و سیستم عامل ها یا کنترل پنل ها ... شامل این موارد نمی شود مگر آنکه تولید داخل کشور باشد . با این حال وجود سرور اختصاصی در ایران به دلیل دسترسی دایمی به اطلاعات و بکاپ یک حسن بزرگ محسوب می شود.
دسترسی به سایت ها با سرعت بالا هنگام مشاهده از بستر اینترنت ایران: وجود فاصله فیزیکی کمتر بین سرور ایران و کاربرانی که از داخل ایران سایت ها را لود می کنند ، سرعت دسترسی برای این دسته از کاربران داخلی که از بستر اینترنت داخل کشور قصد لود سایتی که در داخل کشور هاست شده است ، را دارند بمراتب سرعت دسترسی بیشتر خواهد بود.
دسترسی دائمی به دلیل اختلال در شبکه اینترنت داخلی : در صورت بروز اختلال در اینترنت ایران معمولا موجب اختلال ، عدم دسترسی یا کندی دسترسی به سایت هایی که روی سرور های خارجی میزبانی می شوند از مشکلاتی خواهد بود که ممکن است کاربران هاستینگ خارج از کشور با آن روبرو شده باشند . لیکن دسترسی به هاست ایران به دلیل استفاده از بستر داخلی اینترنت تا حد زیادی ، دسترسی دائمی را برای کاربران ایرانی فراهم می آورد.
ویژگی های سرویس های هاست خارج ایران
دسترسی با سرعت بالاتر برای مشاهده سایت برای کاربران خارج از کشور : پایداری خدمات به دلیل وجود اینترنتMirror در دیتاسنتر های خارج از کشور و همچنین موقعیت محلی سرور ها در امریکا و کانادا ، این امکان را برای کاربران خارج از کشور فراهم می آورد که سایت ها یا پورتال ها را با سرعت بالاتر و پایداری بیشتری مشاهده نمایند.
پهنای باند و ترافیک ماهیانه بالاتر: استفاده از تکنولوژی روز و همچنین وجود شرکت های صاحب فناوری در خارج از کشور موجب شده تا خدمات دیتاسنتر در خارج از کشور از تکنولوژی پیشرفته تری نسبت به داخل کشور استفاده کند و یکی از این محاسن حجم تبادلات سایت (ترافیک ماهیانه) بالاتر است . سرعت اینترنت ، دسترسی دایمی به اینترنت ، و نزدیکی به شرکت های تولید فناوری هم هزینه ترافیک ماهانه برای هاستینگ ها و سرور ها را کمتر می کند و هم هزینه پهنای باند را برای دیتاسنتر ها کاهش محسوسی نسبت به هاست داخل کشور میابد.
رتبه بالاتر در موتورهای جستجو و الکسا: افزایش رنگینگ ، رتبه سایت در گوگل ، یا سایر موتور های جستجو گر و همچنین سایت های دیگری که قرار است به سایت شما امتیاز بدهند یا کلمات کلیدی مورد نظر شما را (سئو) براحتی جستجو و به صفحات سایت شما امتیاز بدهند به دلیل وجود هاستینگ شما در خارج از کشور ، سرعت بالاتر ، پایداری بیشتر ، به این گونه سایت ها رتبه و امتیاز بیشتری میدهند . این مزیت مربوط به سایت هایی است که در خارج از کشور خدمات خود را دریافت می کنند.
ذکر این نکته الزامیست ، برخی از سایت ها با استفاده از موتورهای خودکار سایت ها را با توجه به IP میزبان سایت تفکیک و در رنگینگ کشور مورد نظر قرار می دهند و در این صورت وجود سایت شما در سرور ایران یک مزیت خواهد بود.
پس از اینکه شناسه و گذرواژه مربوط به FTP وب سایت خود را دریافت کردید ، می توانید بارگذاری فایل های وب سایت را شروع کنید . ساده ترین راه ممکن برای این کار استفاده از برنامه اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) است که در سیستم عامل ویندوز در اختیار شما قرار داده شده است .بدین منظور به صورت زیر عمل نمایید:
با کلیک نمودن بر روی برنامه اینترنت اکسپلورر را اجرا نمایید.
در بخش آدرس نام دامنه خود را به صورت ftp://mydomain.com تایپ نمایید و Enter بزنید.
سپس در صفحه نمایش داده شده ، و در بخش User name ، شناسه مربوط به FTP وب خود را وارد کنید و در بخش Password ، گذرواژه مربوط به FTP وب سایت خود را وارد نمایید و در انتها بر روی logon کلیک کنید.
در صورتی که ورود شما به سیستم به درستی صورت گرفته باشد ، فولدرهای موجود در سایت برای شما نمایش داده می شود.
برای اینکه فایل های ارسالی شما در سایت نمایش داده شوند ، باید آنها را در httpdocs بارگذاری کنید. در این حالت در صورتی که مشاهده کنندگان ، آدرس سایت شما را به صورت http://mydomain.comوارد نمایند ، می توانند فایلهای ارسال شده توسط شما را مشاهده کنند.
نحوه ارسال فایل در زمان استفاده از اینترنت اکسپلورر بسیار ساده می باشد ، کافی است که پس از تکمیل مراحل فوق ، با استفاده از My computer به آدرسی بروید که فایلهای مربوط به سایت شما در آن قرار دارد.
سپس تمامی فایلها و فولدرهای مربوط به سایت خود ( yourwebsite ) را copy کرده و در وب سایت خود Paste نمایید.
FireFTP از ویژگی های برجسته مرورگر FireFox می باشد. دسترسی شما به وب سرور (سرویس دهنده وب) ، نشان آن است که در آنجا دارای حساب یا "FTP Account" می باشید. با استفاده از FireFTP می توانید تمامی فایل های html، پادکست ها ، فایل رسانه ای ، فایل های پشتیبان ، یا هر فایل دیگری را بصورت آنلاین در آن سرور قرار دهید. FireFTP در سیستم های عامل OSX، Windows و Linux براحتی کار می کند. FireFTP خصوصاً زمانی بسیار کاربرد دارد و مفید فایده می افتد که شما با سیستم کامپیوتری شخص دیگری کار می کنید (به کامپیوتر شخصی خود دسترسی ندارید) یا به کافی نت مراجعه کرده و ناامیدانه در جستجوی نرم افزاری برای عملیات ftp می باشید. FireFTP نرم افزاری مجانی و به لحاظ سایز بسیار کوچک است ، علاوه بر آن ، کل عملیات نصب آن بصورت خودکار از طریق FireFox صورت می پذیرد. برای نصب این نرم افزار تنها کافی است یک کلید را فشار دهید.
FireFTPیکی از افزودنه های FireFox است. بنابراین نصب آن بسیار آسان می باشد. نخست باید به صفحه "افزودنی ها" مراجعه کنید:
http://addons.mozilla.org/firefox
سپس در کادر Search،"fireftp" را تایپ کنید:
حالا اگر برروی کلید Searchکلیک کنید، صفحه ذیل نمایان خواهد شد:
اکنون برروی عنوان آبی رنگ FireFTPکلیک کنید تا به صفحهٌ نصب FireFTPراهنمایی شوید:
اکنون برروی کلید بزرگ سبزرنگ "Install Now" کلیک کنید، سپس پنجره نصب، نمودار خواهد شد:
حال برروی کلید "Install Now" کلیک کنید، کادر مربوط به میزان پیشرفت نصب پدیدار خواهد شد:
زمانیکه عملیات دانلود و نصب به پایان رسید(عملیات بصورت خودکار صورت می گیرند) متن ذیل را مشاهده خواهید نمود.
اکنون برروی "Restart Firefox" کلیک کنید تا مرورگر شما دوباره راه اندازی شود. پس از راه اندازی مجدد، "افزودنی FireFTP" آماده استفاده خواهد بود.
برای شروع FireFTPفقط کافی است برروی منوی "Tools" کلیک کرده و سپس "FireFTP" را انتخاب کنید:
نتیجتا" FireFTPدر پنجره جدیدی در درون FireFoxباز خواهد شد:
همانطور که ملاحظه می کنید وقتی که FireFTPهمانند تصویر فوق در صفحه مرورگر باز می شود ، تا حدودی پیچیده به نظر می آید. اگر شما با کامپیوتر کیفی کار می کنید یا صفحه مانیتور کوچکی در اختیار دارید ، استفاده از FireFTPبدین ترتیب ، می تواند به شما کمک کند تا از سوئیچ کردن پشت سرهم بین نرم افزار عملیات FTP(جهت ارسال فایل به وب سایت مورد نظر خود) و مرورگر(جهت مشاهده تغییراتی که شما در وب سایت مورد نظر بوجود آورده اید) اجتناب کنید.
اکنون می خواهیم ببینیم که چگونه می توانید فایل مورد نظرتان را به سرور مدنظر خویش ارسال کنید. پیش از هر چیز باید از مشخصات سرور مزبور آگاهی حاصل نمائید. اطلاعاتی که بطور خاص باید از آن مطلع باشید عبارتند از:
نام میزبان(Host)-نام حوزه یا آدرسIPوب سرور
نام کاربر(Username)- نام کاربر مربوط به حساب (account) در سرور
رمز عبور(Password)-رمز عبور برای حساب مزبور
برای انجام این تمرین فرض ما بر این است که شما هیچ گونه رمزعبور و نام کاربر برای حساب FTPخویش تعیین نکرده اید. اولین کاری که باید انجام دهید، ذخیره این اطلاعات در FireFTPاست، بدین ترتیب می توانید به وب سرور مزبور سریعاً دسترسی داشته باشید(در اینجا فرض براینست که شما ازFTPبصورت مکرر برای ارسال اطلاعات به یک سرور خاص استفاده می کنید، اگر چنین نیست می توانید از "Quick Connect" واقع در منوی "Manage Accounts" بهره گیرید). برای ذخیره اطلاعات یاد شده ، بر روی کلید "Create Account" کلیک کنید:
کلید "Create an Account" فقط برای اولین مرتبه ای که شما می خواهید در FireFTPبرای خود حساب باز کنید ، ظاهر می شود. پس از آنکه بر روی کلید مذکور کلیک کردید ، پنجره ای با کادرهای خالی متعدد مانند زیر ظاهر می شود:
در اینجا ما اطلاعات مربوط به حساب خود در وب سرورمان را وارد می کنیم. فرض می کنیم که اطلاعات ما از این قرار باشند:
Host: www.flossmanuals.net
Login: mrfloss
Password: letmein
اطلاعات فوق واقعی نمی باشند اما برای مثال مربوط به این راهنما از آنها استفاده می شود. اکنون اطلاعات را در کادر های مربوطه وارد می کنیم. تنها کادری که اطلاعات آنرا در اختیار نداریم، اولین کادر یا "َAccount name" است ، با این حال شروع به واردنمودن سایر اطلاعات می کنیم.
در تصویر بالا ، ملاحظه می کنید که FireFTPاطلاعاتی را که شما در کادر Hostوارد نمودید، در کادرAccount Nameکپی نمود. در واقع Account Nameچیزی نیست مگر نام حسابی که ما در وب سرور داریم، و از این طریق هر بار که از FireFTPاستفاده می کنیم می توانیم نام آنرا بیاد بیاوریم (چنانچه شما دارای حساب های متعدد در وب سرور ها هستید، می توانید نام آنرا از میان منویی که در FireFTPوجود دارد انتخاب کنید). در اینجا می خواهیم نامی را برای حساب خود انتخاب کنیم، مثلاً "fm":
اکنون می توانیم با کلیک کردن برروی کلید OK، تنظیم FireFTPبرای حساب خود را به پایان برسانیم. با این حال به نظر نمی رسد که تغییر خاصی در پنجره FireFTPصورت گرفته باشد، اما اگر با دقت نگاه کنید متوجه می شوید که کلید "Create an Account" دچار تغییر شده و نام حسابی که ما وارد کردیم برروی آن نقش بسته است یعنی "fm".
اگر برروی این آیتم کلیک کنید، منویی ظاهر خواهد شد که به شما امکان انتخاب از بین حساب هایی که ذخیره نموده اید را می دهد. از آنجایی که ما تنها یک حساب باز کرده ایم، تنها یک نام ظاهر می شود. پس همان را انتخاب می کنیم.
زمانیکه حساب موردنظرمان را انتخاب کردیم ، برای برقراری ارتباط، تنها لازم است که برروی Connectکلیک کنیم. آنگاه FireFTPتلاش خواهد کرد تا با وب سرور مربوطه ارتباط برقرار کند.
برای آنکه از انجام عمل برقراری ارتباط، اطمینان حاصل کنید ، کافی است به پایین پنجره FireFTPنگاهی بیندازید تا کادر پیشرفت عملیات را مشاهده کنید (پایین سمت راست):
ضمنا کلمهٌ "Connecting" به معنای " در حال ارتباط" در سمت چپ ملاحظه می شود.
زمانیکه ارتباط برقرار شد، مشاهده خواهید کرد که در سمت راست پنجره FireFTPفایل های موجود در روی وب سرور شما پدیدار خواهد شد:
سمت چپ ، فایل های موجود در کامپیوتر شما را نشان می دهد. برای جستجو در هر یک از این پنجره ها کافی است برروی شاخه مورد نظرتان کلیک کنید.
اکنون برای انتقال(ارسال) فایل به وب سرور ، باید اول فایل مورد نظر خود را در پنجره سمت چپ انتخاب کنید.
در مثال بالا ، من فایل "sqs2.jpg" را برای انتقال به سرور انتخاب کرده ایم. سپس برروی آن کلیک کرده تا انتخاب شود ، و حالا باید برروی نمایه فلش سبزرنگی که به سمت راست نشانه رفته است کلیک نماییم:
پس از آن ، در پایین صفحه و سمت راست کادری باز می شود که جریان انتقال را نشان می دهد.
زمانی که خط پیشرفت عملیات متوقف شود ، فایل یادشده بالا در پنجره سمت راست در میان فایل های وب سرور پدیدار خواهد شد.
بدین ترتیب نحوه ارسال فایل از کامپیوتر خود به وب سرور مورد نظرتان را با استفاده از FireFTPفرا گرفته اید. همچنین می توانید کل یک شاخه (ها) یا چندین فایل را منتقل کنید. علاوه بر این با کلیک کردن برروی فایل ها و شاخه های وب سرور و کلیک برروی فلش سبزرنگی که اشاره به سمت چپ دارد، می توانید موارد انتخاب شده را از وب سرور به کامپیوتر خود منتقل کنید.
اساسا ، انتقال یک وب سایت از یک سرور به سرور جدید ، از طریق تغییر در دی ان اس های آن اتفاق می افتد. این تغییر دی ان اس ، به دو شکل کلی است :
در هر دو حالت ، مدت زمانی به طول خواهد انجامید ، تا سایت شما بر روی سرور جدید نمایش یابد. این مدت زمان از حداقل 2 ساعت ، تا حداکثر 48 ساعت ، بسته به پارامترهای زیادی از قبیل روترهای موجود در مسیر و ... متغیر خواهد بود. به هر حال در طی این مدت زمان ممکن است دفعاتی به سرور قبلی متصل شده و سایت قبلی را مشاهده نمایید و باری دیگر ، همین اتفاق برای سرور جدید بیافتد.
اما سوال اینجاست که برای تسریع در حل این مشکل ، چه راهکاری می توان اندیشید ؟
برای حل این مشکل ، سه راهکار وجود دارد :
در ویندوز XP :
در ویندوزهای Vista & 7 :
نکته : چنانچه در شبکه داخلی سازمانی خود فعالیت می نمایید ، یا از طریق ADSL به اینترنت متصل هستید ، بهتر است قبلا با مدیر شبکه سازمان تان یا نیروی فنی شرکت مذکور هماهنگی نمایید تا اعمال این تنظیمات اختلالی در کار شما به وجود نیاورد.
اما در توضیح اینکه دقیقا چه اتفاقی می افتد ، باید عرض کنم ، در برخی از شرکت های ارائه خدمات اینترنت ، سروری به نام کش دی ان اس بسته می شود که کارش این است که آدرس های دی ان اسی که معمولا مشتنریان این آی اس پی ، به آن نیاز دارند را در جداولی ذخیره می کند تا بتواند با سرعت بیشتری مشتریان خود را به سرورشان هدایت کند. این یک خدمت ارزشمند است ، اما مشکل از آنجاست که به دلیل گران بودن قیمت پهنای باند در ایران ، آپدیت این سرور ، دیر به دیر انجام پدیرفته و متاسفانه در مواردی ، حتی تا یک ماه نیز به طول خواهد انجامید. به همین دلیل است که توصیه می شود ، با ایشان تماس گرفته و درخواست نمایید تا جدول دی ان اس مربوط به دامنه شما را آپدیت نمایند.
1- ابتدا با وی پی ان یا پروکسی (فیلترشکن) ، سایت خود را مشاهده کنید. چنانچه باز هم سایت را نمی دیدید ، مراحل بعدی را پیش بروید. اگر سایت را می بینید ، مشکل از سرور نبوده و باید با آی اس پی (شرکت فراهم کننده اینترنت) خود هماهنگی نماید.
2- در ویندوز خود از آدرس زیر این دستورات را ران کنید و از نتیجه نهایی آنprint screen گرفته و برای آدرس ایمیل support@ParsCMS.com ارسال نمایید :
Start> All Programs > Accessories > Command Prompt
· tracert -d YourDomain.com
· nslookup YourDomain.com 8.8.4.4
· nslookup YourDomain.com
· ping YourDomain.com
o نکته: به جای عبارت YourDomain.com ، دامنه خود را وارد نمایید.
3- وارد سایت http://show-ip.net شده و آی پی خودتان را برای support@ParsCMS.com ارسال فرمایید تا ، چنانچه بنا به هر دلیلی ، آی پی شما توسط فایروال سرور بلاک شده است ، از حالت بلاک خارج گردد.
چنانچه وب سایت اینترنتی شما بر روی سرور داخلی تان راه اندازی شده ، یا وب سایت شما توسط ما میزبانی می شود ، برای تشخیص دلیل خطا و اشکال عدم بارگذاری سایت اینترنتی تان ، این فیلم را مشاهده نموده تا بتوانید نسبت به حل مشکل اقدام نمایید و یا با ارسال اطلاعات مورد نیاز برای دپارتمان پشتیبانی این شرکت ، ما را در حل مشکلتان یاری نمایید.
در پاسخ به درخواست شما از دپارتمان پشتیبانی شرکت توسعه مجازی پیرامون بک آپ گیری از دیتابیس سایت ، به استحضار می رساند ، به شکل روزانه از کلیه اطلاعات و تصاویر سایت نسخه پشتیبان تهیه می شود و هرگاه که نیاز داشته باشید ، نسخه روز قبل در دسترس است. از طرف دیگر با توجه به اینکه این بک آپ گیری سمت سرور انجام می شود ، بنابراین نسبت به تهیه پشتیبان در نرم افزار ارجحیت داشته و ممکن است در سطح نرم افزاری که از دیتابیس خود تهیه کپی می کند ، ارور یا ایرادی رخ دهد ولی در سمت سرور امکان بروز این مشکل وجود ندارد. از سمت و سوی دیگر ، تهیه کپی از پایگاه داده سایت تان موجب اشغال فضای هارد شده و ضمنا بک آپ شما بر روی سرور و فضای خودتان خواهد بود و در صورت بروز مشکل در سطح هارددیسک ، بک آپ شما نیز کاربردی نخواهد داشت. اما با توجه به بک آپ گیری مستمر ما بر روی سروری دیگر ، اساسا توصیه نمی شود که از قابلیت تهیه نسخه پشتیبان در نرم افزار استفاده نمایید. اما در صورتی که هنوز اصرار داشته باشید ، لطفا بر روی فیلم های مورد نظرتان ، با عنوان "پایگاه داده سایت" کلیک نموده و آن را مشاهده فرمایید. چنانچه پس از مشاهده فیلم ، هنوز سوال یا ابهامی برایتان باقی ماند در مطرح کردن آن با ما راحت باشید.
|
نکته |
: |
برای مشاهده فیلم ، نیاز به پلاگین فلش پلیر خواهید داشت که می توانید از طریق این لینک دانلود نماید. |
چند سالی است دولت ، سازمانهای دولتی و نهاد های حکومتی را موظف کرده تا نسبت به انتقال میزبانی وب خود به داخل کشور اقدام نمایند و نمودار تقاضای میزبانی در داخل ایران در سالهای اخیر توسط کاربران ایرانی یک نمودار سعودی را نشان می دهد و از از این رو شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ اقدام به راه اندازی سرور های هاستینگ در داخل کشور نموده اند . بدیهی است سرورهای داخلی مزایای زیادی نسبت به دیتاسنترهای خارجی دارند که عبارتند از :
اين كه لينوكس چه اندازه مهمي از بازار سرورها را در دست دارد , فروش سرورهاي ويندوز در طول 3 ماه آخر سال 2010 28 درصد افزايش داشته در صورتي كه درآمد سرور لینوکس 1،8 میلیارد دلار رشد 30.0 درصد در مقایسه با سه ماهه دوم سال 2009 مي باشد . سرور های لینوکس در حال حاضر 16.8 درصد از درآمد سرورهاي دنيا، 2.5 نقطه بیش تر از نيمه دوم سال 2009 مي باشد
به علاوه لینوکس حتی به عنوان سیستم عامل کاربر نیز دارای مزایای ذیل است :
پاسخ به این سوال روشن است. امروزه ، تمامی کارها تخصصی شده و حتی نمی توان ادعا کرد ، فردی که متخصص سرور و شبکه می باشد ، لزوما می تواند یک سرور وب را مدیریت کند! تخصص مدیریت سرور وب با مدیریت سایر سرورها متفاوت بوده و به عنوان نمونه ، تخصص آپاچی در لینوکس یا IIS در ویندوز، هر یک به صورت اختصاصی متخصص خود را می طلبد.
حتی امروزه ، وب سرورهای حرفه ای ، از قبیل LiteSpeed ، در دسترس کاربران بوده که با پرداخت هزینه های ماهیانه امکان سرویس دهی به کاربران را دارا می باشد. خود این وب سرورها تخصص خود را داشته و برای یک دیتاسنتر با میزبانی تعداد زیاد سایت ، معقول است که کارشناسان به صورت حرفه ای ، روی وب سرورها کار کنند. اما برای کارشناسان یک سازمان ، معقول نیست که مدت زمان زیادی را صرف آموختن و تسلط بر روی وب سرورهای جانبی نمایند ، هرچند خیلی حرفه ای تر باشند!
به دلیل میزبانی تخصصی وب سایت سازمانها و ارگانها و نهادهای نظامی و انتظامی در دیتاسنترهای معظم کشور ، بسیاری از هزینه ها برای دیتاسنترها معقول می باشد ، اما برای میزبانی یک سایت ، انهم در شبکه داخلی کار خیلی اقتصادی و حساب شده ای نیست. به عنوان نمونه ذیلا به چند نمونه اشاراه می گردد :
ضمن اینکه می بایست توجه داشته باشید که مخاطبین سایت شما منحصرا در شبکه داخلی شما نمی باشند و در یک دیتاسنتر ، به دلیل میزبانی تعداد زیادی از سایت ها ، مشکلاتی از قبیل روتینگ و ... ، زودتر نمایان و مرتفع می شوند ، چرا که حتی اگر شما متوجه بروز اشکال برای سرور یا سایت تان برای مشاهده از طریق شهری دیگر نشوید ، سایر شرکتها و سازمان های استفاده کننده از خدمات دیتاسنتر ، متوجهع آن شده و اعلام می کنمایند. اما اگر سایت در سازمان شما راه اندازی شود و دسترسی به سایت ، برای کسانی از بیرون سازمان میسر نباشد ، دیرتر متوجه آن خواهید شد.
کلا ، با توجه به میزبانی سایت در دیتاسنترهای داخلی ، پینگ تایم خیلی پایین بوده و قابل توجه نمی باشد ، لذا ممکن است تمایل شما برای راه اندازی سایت در سرور داخلی ، به دلیل نزدیکی به نرم افزارهای درون شبکه ای شما از قبیل اتوماسیون اداری و ... باشد ، در این صورت نیز ، با عنایت به اینکه لاجرم ، سرور وب شما ، دائما به اینترنت متصل می باشد ، و پایین بودن پینگ تایم سرورهای داخلی ، طبعا ، تفاوت چندانی با سرورهای موجود در دیتاسنتر نیز نمی کند.